Ben je op zoek naar een geschikte dakdekker? Dan zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Er zijn enorm veel dakdekkers in Nederland, maar hoe vind je nu een geschikte dakdekker is de vraag. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij de zoektocht naar een geschikte dakdekker. Kijk bijvoorbeeld naar de keurmerken van het dakdekkersbedrijf. Lees in deze blog waar je nog meer op moet letten tijdens de zoektocht naar een geschikte dakdekker.

Dakdekker kiezen, waar let je op?

Wanneer er iets mis is met je dak, is de kans groot dat je hiervoor een dakdekker moet inschakelen. Maar waar let je op als jij je dakwerk graag wil uitbesteden aan een dakdekkersbedrijf? Online krijg je enorm veel informatie als je verschillende dakdekkers gaat vergelijken. Hieronder geven we een aantal stappen die je kunnen helpen bij de zoektocht naar een geschikte dakdekker. 

1. Dakdekker prijs

Dakdekkersbedrijven kiezen elk hun eigen uurtarief, deze kan dus per bedrijf verschillend zijn. Er zijn bedrijven die rekenen met een vast uurtarief, maar er zijn ook bedrijven die rekenen met een prijs per vierkante meter. Zo kan de totaalprijs per bedrijf flink verschillen. Als je een kleine klus hebt, is het slim om een bedrijf te zoeken die rekent per vierkante meter. Als je zekerheid wil over de prijzen is het verstandig om vooraf een vaste prijs af te spreken.

2. Keurmerken

De prijzen kunnen behoorlijk verschillen. Wanneer een bedrijf hoge prijzen hanteert wil dit niet gelijk zeggen dat het ook van goede kwaliteit is. Let daarom goed op eventuele keurmerken van een bedrijf. Wanneer een bedrijf het KOMO-keurmerk heeft houdt dit in dat ze gebruik maken van materialen die van kwaliteit zijn. Hieronder staan een aantal belangrijke keurmerken voor een dakdekkersbedrijf:

  • Het KOMO-keurmerk verzekert je van kwaliteit, er worden materialen gebruikt die van goede kwaliteit zijn. 
  • Het VCA keurmerk zegt iets over de veiligheid, het milieu en de gezondheid. Wanneer een bedrijf dit keurmerk bezit, voldoet het aan deze drie belangrijke eisen. 
  • Het keurmerk Dakmerk waarborgt de kwaliteitseisen van platte daken.

3. De garantie

De prijzen en de kwaliteit kan flink verschillen, maar de garantie kan ook flink verschillen per dakdekker. Het is verstandig om van tevoren de garantievoorwaarden goed door te nemen, zo kom je niet voor eventuele verrassingen te staan. In de garantievoorwaarden staat vermeld wat er gebeurt als de dakwerken niet naar wens zijn uitgevoerd en wat er gebeurt als er sprake is van daklekkage of andere reparatiewerkzaamheden. 

4. Keurmerken

Sommige bedrijven zijn gespecialiseerd in een bepaald type dakwerk. Wanneer je bijvoorbeeld riet wil vervangen is het verstandig om een dakdekker in te schakelen die hier in is gespecialiseerd. Niet alle dakdekkers beheersten namelijk deze techniek. Op deze website vind je een handig overzicht van verschillende dakdekkersbedrijven in Nederland.

About Author

Marc Sulsters

Leave a Reply