Ben je pas verhuisd naar een nieuwe woning, en ga je een nieuwe vloer plaatsen? Dan zijn er veel vloeren waar je uit kunt kiezen. De vloer is erg belangrijk voor een leuke sfeer. In veel gevallen wordt er bijvoorbeeld een houten vloer gekozen als er een klassieke woonstijl wordt gebruikt. Het gebruik van hout is echter tegenwoordig niet meer altijd de beste keuze. Wij geven je graag enkele tips voor een vloer in de woonkamer!

Een laminaatvloer leggen in de woonkamer

Een van de vloeren die je kunt kiezen om te leggen, is een laminaatvloer. Deze vloer brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Allereerst is een laminaatvloer een goedkope optie. De kosten voor de vloer zijn in vergelijking met andere vloeren veel goedkoper. Vervolgens is ook de levensduur van een laminaatvloer erg lang. Je hoeft er na het leggen dus niet meer naar om te kijken. Ook zorgt een laminaat vloer voor een erg mooi aanzicht. De vloer lijkt namelijk erg veel op een houten vloer, maar heeft niet de nadelen van een houten vloer. De laminaatvloer kan namelijk erg goed tegen vocht!

Vloerverwarming? Kies voor een PVC vloer!

Een ander type vloer dat je kunt kiezen voor je woonkamer, is een PVC vloer. Deze vloer heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van andere vloeren. Als je in een tussenwoning woont, kan je al snel geluidsoverlast krijgen. Met een PVC vloer verminder je dit enorm. De vloer werkt namelijk geluiddempend. Als je over de vloer heen loopt hoor je dus geen voetstappen. Daarnaast is het materiaal ook erg dun. Hierdoor wordt er veel warmte doorgelaten, wat erg goed is voor de vloerverwarming onder de vloer. Deze behaald hierdoor een zeer hoge effectiviteit!

Gietvloer leggen in een modern interieur

Een vloer die je niet vaak terug ziet komen, is een gietvloer. Dit heeft er mee te maken dat de vloer erg duur is om te leggen. Het kan echter wel een goede investering zijn. Een gietvloer is namelijk extreem sterk. Hierdoor zijn er nauwelijks beschadigingen aan de vloer waar te nemen en kan de vloer enorm lang mee. Je ziet de vloer voornamelijk in een modern interieur terugkomen.

Wil je meer bouwtrends lezen? Bekijk dan meer artikelen van Maintec-bouw.nl!

About Author

Marc Sulsters

Leave a Reply