De deurkrukwinkel heeft altijd het juiste advies, ongeacht de uitdagingen die het nieuwe deurtje biedt. Wat is de afmeting van de sponning, is het voor een keukenkastje, binnendeur, opdek, deur of poort van de tuin of juist een voordeur? Dit zijn vragen die door de uitgebreide kennis van de deurkrukwinkel makkelijk beantwoord kunnen worden. Zelf kun je zoeken in de welbekende Do It Yourself winkels zoals een Gamma of Hornbach, want daar liggen meer dan genoeg diverse scharnieren, maar vaak missen wij de gevraagde informatie om het juiste scharnier te kiezen dan ook wel. Want de keuze is niet alleen een Schaar Scharnier, maar ook diverse andere opties zoals bijvoorbeeld een kogellager-scharnier, kast hangen of voor buiten bijvoorbeeld een kruis- en/of duimhengen. De deurkrukwinkel geeft passend en goed doordacht advies, dus geen lang zoeken meer in een Do It Yourself winkel. Maar wat is nu daadwerkelijk een schaar scharnier en waar gaan wij dit voor gebruiken?  

Waarvoor wordt dit scharnier gebruikt?

Meestal wordt een schaarscharnier gebruikt voor massieve of grote deuren, zoals bijvoorbeeld een koelkast of zware kastdeuren. Waarom dit zo is? Omdat het esthetisch goed en netjes afgewerkt ziet, is de draagkracht goed en het grootste voordeel is dat het deurtje zelf niet in beweging komt. Dit houdt in dat de kastdeuren te allen tijde goed op zichzelf blijven staan en niet door continue bewegingen in fragiel raken. De moeheid van hout c.q. alles wat beweegt kan dus verouderen, iets wat met schaarscharnieren goed wordt getackeld en wordt voorkomen. Sterk en vooral heel duurzaam kun jij deze scharnieren door hun schaarbewegingen noemen. Iets wat door advies van de deurkruk specialist zoals de deurkrukwinkel goed wordt herkend en daarom ook altijd wordt geadviseerd. 

Waar moet je op letten?

Om niet meer zelf te moeten zoeken, met het verkeerde scharnier naar huis te komen, om vervolgens teleurgesteld weer terug te moeten rijden om vervanging voor het verkeerd gekochte scharnier te vinden, is het raadzaam om zich eerst goed in te lezen c.q. eerst goed advies in te winnen. De sponning van het te plaatsen deur is te allen tijde uitslaggevend, net zoals de zwaarte van het te plaatsen deurtje zelf. Om het in het kort samen te vatten, hierbij nog eens de voordelen van een schaar scharnier: Draagvermogen is erg hoog, het is onzichtbaar, dus esthetisch mooi, duurzaam, altijd passend te maken op de gevraagde sponning. Kijk goed naar de mogelijkheden en maak aan de hand van je wensen de juiste keuze voor deze scharnieren.

About Author

Marc Sulsters

Leave a Reply